Twee levens

Twee levens
In dat leven had ik twee levens –  het klinkt zo raar. Maar ook nu beleef ik mijn wereld vanuit een tweeling.
De een heeft met de Jongemastate te maken vanuit het geloof, de ander met de hoge adel. Afgelopen weekend ben ik er achter gekomen dat ik werkelijk vanuit een telg in de Oranje Dynastie geopereerd heb. En het verbaast me geen zins want al op jonge leeftijd zag ik vergelijkingen met de schilderijen van de Oranje en mijn vader.
Ik kom daar later op terug.
De monnik was er een die hoge idealen had. Zijn wereld was er een van gelijkheid en delen, maar juist in die tijd was daar geen ruimte voor. Hij zag veel misstappen rondom hem heen en zijn geloof en mystieke bewustzijn, hinderde hem om werkelijk open naar zijn medemens te stappen. Zijn beslissing om zich vanuit de zijlijn de mensen te bekijken en zich soms terug te trekken in zijn wereld van geloof. Hij voelde veel aan en hij wist dat de woorden die verteld werden niet altijd de waarheid in zich hielden. Maar hoe hij daar mee om moest gaan wist hij niet – een reden om zich alleen maar op zijn talent van dienstbaarheid en geloof kon richten. Het gaf hem voldoening – toch blijft het schipperen, omdat hij hierin niet altijd zijn waarheid kon vertellen. Door mijn weg te vervolgen in het verhaal zal ik steeds meer over hem zelf leren kennen.
De ander was een Willem die over de IJssel regeerde. Ik ben hem nog niet tegen gekomen en heb er nog geen foto van gevonden. Deze Oranje had een bemiddelende rol en ik heb ervaren dat hij het een moeizame klus vond om met de Friese adel bezig te zijn.
Ik hoorde mij eens vertellen dat ik een Oranje was – een Willem van over de IJssel en hierin had hij ook iets te maken met IJselstein – Ik herken daar namelijk in dit leven dingen. Ik hoop dat ik tijdens dit verhaal hier meer over ga horen of dat daar ook een verdieping voor mij zelf in plaats vind.

Door dit verhaal te schrijven komen de twee levens bij elkaar – ze helpen om mij open in de wereld te staan.

Advertenties

Over friesepas

Mijn verhalen ontstaan vanuit mijn innerlijke kijk op wat is gebeurd. In mijn praktijk kom ik mensen tegen die betrokken zijn in het verhaal dat in het verleden heeft plaats gevonden.
Dit bericht werd geplaatst in oranje, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s