Altaar in de kapel

Altaar in de kapel


Als een magneet wordt ik naar het altaar toe gezogen – waarin de energie van devotie opgeslagen is. Het doet iets met mijn hart. Plots wordt ik weer meegezogen naar die tijd bij de Jongemastate, waarin ik mij verbind met de monnik die ik daar ontmoet had. Deze monnik voelde de bedreiging van de wereld en vond het moeilijk om bij zijn hart te blijven, omdat hij het gevoel had dat hij er alleen mee bezig was. Hij voelde zoveel onrecht. De verdriet van machteloosheid, eenzaamheid en geloven. Hij voelde zich er zo alleen in staan. De kerk en de energie van Bonifatius doet hem goed. Hij voelt verbroedering – samenspel en mensen die net zoals hij een fijne wereld wilde opbouwen.


De martelaren zoals Bonifatius, maar ook Titus Brandsma zijn hier te vinden. Ze waren bereid hun leven te geven voor een hoger doel.
Ook hij heeft dat gevoel in zich en voelt zich ook gedreven om dat hogere doel met anderen te delen. Was hij maar zo mondig, was hij maar zo krachtig om zich tegen de gevestigde orde te richten.
Vanuit zijn fantasie heeft hij alles gegeven, maar in zijn leven was hij toch bang om zich te verbinden.
Hij zoekt hierin zijn waarheid – Hij zoekt hierin toch verbinding mijn zijn innerlijke belevingen en harmonie met wat hij voelt. Doet het er iets toe, hoe hij zich voelt? Maakt het hem wat uit dat hij niet bij het rijtje helden terecht komt?
In het leven had hij een andere taak, maar dat wist hij toen nog niet.
De rust kwam weer – hij mocht zich een voelen met de plek en liet zijn hart open stromen.

Advertenties

Over friesepas

Mijn verhalen ontstaan vanuit mijn innerlijke kijk op wat is gebeurd. In mijn praktijk kom ik mensen tegen die betrokken zijn in het verhaal dat in het verleden heeft plaats gevonden.
Dit bericht werd geplaatst in geloof en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s