Bij de Potmarge

Bij de Potmarge
Nu ik weet dat Marienburg heeft bestaan, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen om naar deze plaats toe te gaan.
Voordat ik er heen ga zal ik het grof vuil naar de stortplaats brengen en tijdens het verkeerd rijden stuit ik op een deel van de Potmarge waar ik niet van bewust was.
Ik zet mijn auto bij het Greunshiem in de Tjotterstraat en loop daar het pad op van de Potmarge. Ik was hier niet gestopt als ik verkeerd was gereden en ik denk dat ik dan veel had gemist.
Ik moet denken aan de opmerkingen van Peter dat ik daar een keer moet kijken en wat ik zie is ook heel mooi. Vele stinzenbloemen en wildflowers langs het water. Het leuke is – zo loop ik ook naar Marienburg. Mijn gevoel zei dat ik daar al moest lopen en ik kwam in een mooi stuk van Leeuwarden.
Steeds sterker krijg ik het gevoel van vreugde en vrijheid, eigenlijk heel leuk om te ontdekken.
Ik besef dat deze regio moeizaam kan zijn, Er is hier veel strijd te voelen. Vanuit het verleden komt er gevechten en ook ziektes door, waar veel verdriet is. De wijk waar ik ben gaan lopen is er dan ook geen die ik persoonlijk zal opzoeken, omdat de energie zo zwaar aan voelt. Het is dan ook een verrassing dat ik tussen het natuurlijk schoon terecht kom.
In vroegere tijden woonde hier het hoge adel en de rijke mensen. Ze zetten hier de buitenverblijven op om van het vrij zijn en de ruimte te genieten. Ik kan mij wel iets bij voorstellen dat ze juist de Potmarge voor gekozen hebben. Het is een heerlijke zonnige dag en het doet mij goed om zo met de natuur in verbinding te staan.
Ik weet dat het heel bijzonder is om met twee verschillende ogen te mogen kijken en tijdens de wandeling gebeurt er ook veel – zie ik taferelen vanuit het verleden en wordt ik meegevoerd met de energie van de bomen.
Ik zie bij een wilg een moeder met kind zitten vanuit mijn geestesoog, waarin het kind verdronken is. Ook zie ik ziekte, alsof er een epidemie is uitgebarsten waarin veel verdriet vrij komt. Nee, ik zie niet alleen positieve dingen rondom mij heen, maar ook de pijn uit het verleden mag verwerkt worden.

Advertenties

Over friesepas

Mijn verhalen ontstaan vanuit mijn innerlijke kijk op wat is gebeurd. In mijn praktijk kom ik mensen tegen die betrokken zijn in het verhaal dat in het verleden heeft plaats gevonden.
Dit bericht werd geplaatst in Marienburg en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s