Ow die Willem en ik

In die tijd en ook iets eerder – daarom zijn die twee tijdslijnen zo interessant, komt de invloed van de Friese tak van de Oranjes naar boven en worden ze ook belangrijker in Nederland.
De Nederlandse regering en die van Friesland raken elkaar en hierin hadden de Friese Adel ook een belangrijke rol in het land en leven van de burger.

In mijn eigen systeem en mijn eigen ervaringen heb ik daar vaker onder begeven en merk ik dat ik daar ook een rol in heb gespeeld.
Dan grijp ik eigenlijk gelijk naar mijn keel en naar mijn derde oog, alsof ik geconfronteerd wordt met een zware gebeurtenis, die ik liever niet wil herinneren.
Het is zo wie zo al vreemd om vanuit een Oranje op deze situatie te kijken, want ik voel ook een hele diepe verbinding met Sneek als vrouw zijn. Ik heb dus vaker mij begeven tussen mensen die mijn leven moeilijker te hanteren heeft gemaakt. En er is iets in de geschiedenis van Friesland die mij persoonlijk bezig houd.

In dit leven ben ik een  Haags meisje die op 20 jarige leeftijd in Leeuwarden ben komen wonen. Ik was mij al langer bewust met de speciale band die ik met Sneek had, maar dat ik deel ben geweest van de politieke geschiedenis is mij nieuw.
Voel ik mij nou Fries? De taal spreek ik niet, maar ik vind het wel mooi.
Maar ik heb nu al veel plaatsen in Friesland bezocht, en vele dorpen bewandeld. Het lijkt net alsof ik die plaatsen heb moeten bekijken en ervaren.
Ik ontmoet ook vele mensen op mijn wandelpad in dit leven die ook toen een rol hebben gespeeld. Maar het is mij niet altijd even duidelijk wat er nu werkelijk is gebeurd. Maar ik laat het stromen en de mensen die mij kennen geven mij aanwijzingen waar ik iets aan heb.
De verbinding en zelfs als therapeut, zorgt er voor dat zij een deel van hun leven van toen met mij willen delen.

Advertenties

Over friesepas

Mijn verhalen ontstaan vanuit mijn innerlijke kijk op wat is gebeurd. In mijn praktijk kom ik mensen tegen die betrokken zijn in het verhaal dat in het verleden heeft plaats gevonden.
Dit bericht werd geplaatst in friesland, innervieuw, persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ow die Willem en ik

  1. klankopmaat zegt:

    Onwijs gaaf hoe jij in het verhaal zit
    ik weet zeker dat er een boek van gaat verschijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s