Schingen Witte vrouw

Dit is een deel van natuurwetenschap, waarin ik de energie aanvoel die in de plaats belangrijk is geweest.Voor mij is het niet interessant of er bewijzen zijn van de verhalen. De omgeving vertelt het verhaal.

Er staat een vrouw in het wit in het landschap bij Schingen – mijn spirituele oog ziet dat.
Vooral daar waar het water is.. wenkt de vrouw om te komen.
Ze laat me ook een meer zien, waar een bries vandaan komt en kleine boten zeilde met kleine zeilmasten. Dit land is onder water komen te staan toen de zee van het land nam.
Dat meer is er nu niet meer, maar er moet nog wel een natuurlijke bron zijn in die buurt die mensen helpt om te genezen. Zelfs de kerk speelt daar een rol mee en deze plaats heeft een natuurlijke link met de grot in Lourdes
Men gaat er ook van uit dat men vroeger simpel leefde.. Maar ook toen hadden we meer kennis dan dat we nu vermoedden. Ze leefden ook veel meer in harmonie met hun natuurlijke omgeving. Daar kunnen we nog wel wat van opsteken. Het zal wel ergens in  de wei terecht gekomen zijn, maar met een wichelroede kom je de plaats zeker tegen.
De vrouw was de vrouw van een state. Maar niet van de families die daar nu aanwezig zijn. In die tijd golden er andere voorwaarden om land te bewerken en te bezitten. Er was meer contact tussen mensen onderling en men deed dingen omdat belangrijk was in die tijd en niet omdat het moet.

Bij Schingen is een leylijn en de kerk is daar ook een deel van. Het is een kruis van belangrijke lijnen die samen komen en die kwamen bij de kerk samen.
Dit is ook de reden waarom de kerk in dit kleine plaatsje bewaard moest blijven. De mensen in de plaats hadden ook een natuurlijke verbinding met hun god. Het is niet wat een ander ervoer, maar wat men zelf met de innerlijke kennis kon aanvangen. Ik kan mij zo voorstellen dat deze plaats lang katholiek is gebleven terwijl de rest in de omgeving al van geloof – als verplichting van de machthebbers – veranderd waren.

De vrouw in wit is nog steeds een beschermvrouwe in deze omgeving en zal als engel bijstaan als mensen het moeilijk hebben. Is de gezondheid minder, roep deze vrouwe Antje aan. Ze heeft al veel kinderen geholpen hun kinderziektes te overwinnen en zal mensen helpen die last hebben van chronische ziektes.

Vrouwe Antje houd van  freesiaatjes. Denk je haar te voelen, zal zij de geur van freesiaatjes bij haar dragen.
Ik weet het is geen bloem van hier en komt oorspronkelijk uit Afrika. Maar dit is wel de geur waar zij van houdt. Dit bloemetje wil dansen en bewegen en maakt de ruimte rondom je heen schoon, gezond en ook vrolijk.

In de kerk is een plekje waar je haar heel goed kan voelen. Je kan er een kaars neer zetten en ze zal aanwezig zijn.

 

 

 

 

 

 

Over friesepas

Mijn verhalen ontstaan vanuit mijn innerlijke kijk op wat is gebeurd. In mijn praktijk kom ik mensen tegen die betrokken zijn in het verhaal dat in het verleden heeft plaats gevonden.
Dit bericht werd geplaatst in friesland, uit de geschiedenis, waarnemingen in de Natuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s